Головна » 2015 » Квітень » 2 » Чому майданівці йдуть з влади?
21:01
Чому майданівці йдуть з влади?

 Майданівці йдуть з влади! Вісім місяців керували Світловодською РДА Степура Руслан, що був головою та Гавриленко Валерій - його заступник. Брали активну участь у Революції Гідності, Степура Руслан був сотником кіровоградської сотні самооборони Майдану.  За час перебування на посаді їм вдалося виявити прояви корупції, саботажу і латентного сепаратизму в районі. "Бачивши, що багато чиновників зовсім не збираються добросовісно виконувати свої обов'язки ми намагалися оновити кадри. Але зашкарубла машина держапарату не охоче приймала "нові деталі" в свій механізм. З корупцією ми боролися трошки нетрадиційними методами. Доходило до того, що мене били по руках, коли я вихоплював з рук документи, які намагалися приховувати працівники адміністрації" , - розповідає Гавриленко Валерій. Фінансова інспекція виявила в сфері освіти зловживання фінансами на суму близько 300 000 грн. Керівнику відділу освіти було винесено 2 догани, одну з яких за позовом оскаржили в суді і відмінили.

Руслану Степурі депутати висловили недовіру з масою порушень (про це вже було написано тут:http://svtl14.ucoz.ua/news/svitlovodski_deputati_i_pamjatniki_leninu/2015-02-16-2. Зараз він в суді оскаржує це рішення. І дійсно, було б дуже дивно, якби регіоналівські депутати довіряли майданівцям.

Про причини, чому ж все таки йдуть, пояснюють, що через відсутність підтримки з обласної адміністрації, з боку правоохоронних органів, саботування наказів їм не вдалося якісно змінити устрій управління району. Змогли тільки виявити, показати порушення, що відбуваються і намагалися з ними боротися. Надалі в адміністрації немає можливості для реалізації ідей і вимог, за які боровся Майдан.

Хоча позитивні моменти все ж таки були. Зокрема вдалося призупинити незаконний відтік грошей, які розкрадали "освітяни", розірвати кабальний тендерний договір на постачання вугілля, перевести дві школи з російського газу на альтернативне опалення, організувати постачання гуманітарної допомоги на суму близько 350 000грн. бійцям АТО на передовій. Відбулися позитивні зміни в агропромисловому комплексі, були проведені відкриті земельні торги у формі аукціону, завдяки чому найбільша відсоткова ставка по оренді земель ділянок сільськогосподарського призначення склала 24,5% (це близько 4000грн за 1 Га). Нині це найвища відсоткова ставка по Україні, і це не межа,- говорить  колишній голова.

Майдан не очистив владу, закон про люстрацію не дав очікуваного ефекту і колишні регіонали і совки роблять контрреволюцію. Маємо вчитися на своїх помилках, не допустити повторення 2004 року і довести справу до переможного кінця. Революція Гідності триває!

 

 

 

 

 

Переглядів: 952 | Додав: Ваня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more