Головна » 2015 » Липень » 1 » "Молодь. Світловодщина. Майбутнє."
01:10
"Молодь. Світловодщина. Майбутнє."

"Вперше в історії Світловодська відбувся молодіжний форум «Молодь. Світловодщина. Майбутнє.», організаторами якого стали громадські організації «Майбутнє без меж» очолювана Анною Нестеренко, та АМК (асоціація молоді Кіровоградщини) «Златопілля» з її керівником Миколою Середенком.

Мету форуму було представлено як захід для того, щоб об’єднати прогресивну, активну молодь Світловодська і району, висловити свої думки щодо проблематики локальних проблем міста та устрою держави вцілому. До участі запрошувалися учасники віком від 14 до 35 років. Саме так хтось жорстко визначив де починається і закінчується молодість...

В пограму форуму було включено загальноосвітній момент - екскурс до історії Світловодська, Кременчуцької ГЕС, визначення особливостей міста (зокрема архітектури), огляд місцевих культурних пам’яток. 
Про події сивої давнини розповідав директор міського краєзнавчого музею Андрій Бутко.

  

Вийшло так, що під час нашої екскурсії на Власівці ми побували двічі - перший раз ознайомилися з культурними та історичними пам’ятками селища, а другий раз з промисловими потужностями підприємства«Королівський Смак»
Виробничі цехи, де виготовляють майонез, нагадували лабораторії: всі працівники працювали в халатах і спеціальних шапочках, ритмічно працювали мехаізми, що готували, розливали і запаковували майонез, який потім буде експортований до більш ніж 35 різних країн світу!

 

Наступним пунктом призначення нашої подорожі став Свято-Покровський собор, де учасників форуму протоієрей Віталій Коваленко запросив до дзвінниці храму і разом з дітьми виконав кілька композицій, після чого провів до картинної галереї «Гармонія душі» в просвітницький центр Кирила і Мефодія, що також на території храму. Просвітницький центр став бронзовим призером у всеукраїнському конкурсі іноваційних програм для релігійних закладів, зайняв перше місце серед соціальних ініціатив у місті і друге по області.

  

 

Також храм було визнано одним з Семи чудес рідного краю. В просвітницькому центрі вивчають декілька дисциплін, серед яких Закон Божий, церковний світогляд, живопис, також навчають бісероплетінню, вчать співати і вишивати. Планується ввести іконопис. До навчання запрошуються всі бажаючі віком від шести років і більше. Є групи для дорослих. В галереї на сьогодні зберігається 34 картини, усі вони були подаровані художниками. Серед картин, які особисто у мене викликали яскраво позитивні враження, була робота, що побувала на міжнародних виставках - це картина Пілевської Олени Борисівни «Віра єдина», виконана на полотні олією в стилі символізм. Взагалі більшість картин цієї галереї досить реалістично передають дійсність, чого і хотілося б бачити більше в сучасному образотворчому мистецтві. Найближим часом поповнити колекцію прибудуть ще дві картини, які, за словами самих художників «вже сохнуть». Після огляду картин отець Віталій розмовляв з учасниками форуму на вічні тематики православ’я.

Микола Середенко запропонував панотцю проводити публічні проповіді в такому форматі, адже саме живе спілкування з духовним наставником найкраще заповнює простір в наших серцях. Отець Віталій відповів, що готовий до співпраці з громадськими організаціями, і щодня після служби до 18-00 проводить прийом і приділяє кожній людині стільки часу, скільки їй необхідно. Окрім того ще й працює на православному телефоні довіри, куди може звернутися кожна людина за допомогою. Телефони довіри: 0986904228, 0957333953. Двері картинної галереї також відкриті для всіх бажаючих кожної суботи і неділі з 12-00 до 16-00. Після смачного обіду і теплих розмов, якими нас там пригостили, ми вирушили на продовження форуму. Погода врятувала нас від спеки, а натомість цілий день частувала вітром і дощем.

Через це місце проведення форуму було перенесено з арт-галереї, де планувалося обговорення, до кінотеатру «Prada». Форум відвідали представники влади, вони висловили своє позитивне ставлення до заходу, а Мороз Василь - заступник начальника відділу молоді і спорту Світловодського міськвиконкому, не втратив нагоди нагадати, що однією з цілей його політичної діяльності є намір побудувати дитячий майданчик в кожному дворі. Також він наголосив, що готовий співпрацювати з молоддю, залучати і втілювати нові ідеї. На форумі були пристуні як учасники так і гості. Обговорювалися питання ролі молоді в розвитку громади, міста і країни. Звернули увагу на підприємництво в Україні, аспекти навчання і працевлаштування молоді. Завершили обговорення визначенням ролі моралі і духовності в суспільстві. Закріпили історичний момент проведення першого форуму колективним фото. Бажаючим було запропоновано залишитися на перегляд українського патріотичного фільму «Поводир» сценариста і режисера Олеся Саніна. Про подальший розвиток форуму Анна Нестеренко говорила, що планується друга частина, формат якого ще буде обговорюватися. Учасники форуму пропонують організаторам на наступний раз звернути більше уваги на рекламу і підготовку заходу, щоб зібрати ще більше людей. Вцілому враження позитивні. Дякуємо за такі приємні і корисні ініціативи для розвитку молодіжної політики в Світловодську. З нетерпінням чекаємо продовження!",- пише журналіст Svet-life Святослав Фощій.

Переглядів: 525 | Додав: Ваня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more