Головна » 2015 » Вересень » 4 » Vorskla-Rock'n'Ball
12:36
Vorskla-Rock'n'Ball

29 та 30 серпня у Полтаві вже вчетверте відбувся благодійний міжнародний футбольно-рокенрольний фестиваль

"Vorskla-Rock’n’Ball"!  

Фестиваль до цього проводився  щорічно починаючи з  2011 року в селі Соснівка Полтавського району (це приблизно 12 кілометрів від міста). У 2014 році у зв'язку з деякими неприємними моментами в нашій країні, фестиваль не відбувся. Гроші, що були зібрані 2012 та 2013 років, організатори передавали дітям Зіньківського та Новосанжарського будинків-інтернатів. Цьогоріч зібрані кошти будуть передані дітям героїв, чиї батьки загинули в зоні АТО. Таких сімей на Полтавщині вже більше ста.

У 2015 році "Vorskla-Rock’n’Ball" - це

міні-футбольний турнір ;

виставка сучасного мистецтва від організаторів соціально-мистецького проекту «Кадетаріум»;

хендмейд майстер-класи;

поетична сцена від мистецького об’єднання «Magnum Opus»;

рок-концерт на Великій сцені (Співоче поле);

нічне кіно;

благодійний ярмарок та містечко майстрів від Полтавського батальйону небайдужих;

акустично-етнічний концерт (на малій сцені);

лекторій на тему «Мистецтво. Суспільство. Війна».

              На голровній сцені виступили «ТіК» (Вінниця), «Asea Sool» (Батумі, Грузія), «Вій» (Київ), «Тінь Сонця» (Київ), «The Вйо» (Київ/Кобеляки), «Жадан і Собаки» (Харків), «Очеретяний кіт» (Вінниця), «Царство Небесне» (Стаханов), «Онейроїд» (Полтава), «Шепіт Нагваля» (Кривий Ріг), Black Maloka (Київ), The Hipnotunez (Вінниця), «Гараж Ньютона» (Харків), «Ктулху» (Полтава), «Майор Пронін» (Полтава), Paradox (Лубни), «Яри» (Краснокутськ), «Транс-Формер» (Полтава), Solaris & Big Bang (Полтава), «ДельТора» (Полтава).

 

        

Також з Білорусії мав би приїхати гурт «Zatoczka», але через одіозну славу навколо них виникли проблеми на кордоні і вони не приїхали. Музиканти грали на професійному рівні, вони зарядили публіку таким драйвом, що періодично на сцену вискакували чоловіки без футболок, і їх відразу зганяли сек'юріті.

   Вхід до головної сцени був за благодійними внесками, але не менше ніж 80 грн. Тим, хто заплатив, одягали спеціальні зелені браслети з надписом "я допоміг дітям героїв".

   

Для зручності відвідувачів спеціально виділили територію, де можна було б поставити намет, адже фестиваль був цілих два дні!

З голоду також ніхто не помер, бо поруч продавали їжу і питво (за дещо підвищеною ціною). Можна було купити і цигарки, але лише на 10 грн дорожче цін в магазині.

Після виступу на співочому полі Марусі Чурай відвідувачі залишили після себе зламані лави і сміття.

 

              Зранку 30-го відбувся благодійний ярмарок, де можна було посмакувати традиційними українськими стравами, навчитися робити з глини глечики а також придбати патріотничні етно-товари ручної роботи.

  

А для тих, хто прагне знати більше було проведено лекторій на цікаві теми, зокрема говорили про революції на Україні, їхній вплив на суспільство, історію, догмати правого і лівого ідейного руху, економічні питання та ін.

 

На акустичній сцені виступали: «Древо» (с. Крячківка, Пирятинський район) «Стрибожі внуці» (Полтава), «10 негренят» (Полтава), Znykli Prybulci (Кременчук), Іван Новобранець (Полтава), «Звёздная радуга» (Кременчук), Наталія Святцева (Полтава). Увечері я трошки заблукав і познайомився з чудовим акустичним колективом з Харкова "El Sol", це щирі та позитивні люди, з якими ми разом знайшли дорогу до співочого поля Марусі Чурай. 

  

 

               Пропоную організаторам зробити фест цілодобовим, без нічної перерви, бо мені особисто, та й думаю іншим не хотілося покидати таке чудову місце для того щоб іти додому спати. Також можна було би зробити для бажаючих, наприклад, майстер-клас гри на барабанах, це точно сподобалося би багатьом. Вцілому захід залишив після себе приємну і яскраву згадку про літо 2015-го року. А благодійність фесту робить захід не лише приємним, а й надзвичайно корисним, особливо в теперішній час. Дякую організаторам за чудовий захід, а також всім, хто не був байдужим і зробив свій внесок в добру справу. Разом - і до перемоги!

Матеріал підготував позаштатний кореспондент Фощій Святослав.

Переглядів: 976 | Додав: Ваня | Рейтинг: 4.5/13
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 rock-man • 14:46, 17.01.2016
shades
avatar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more